Tom Brejdi (©AFP)
Tom Brejdi (©AFP)

Brejdi: Nije kraj, vraćam se!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 05:10

Kvoterbek šampionskog Tampa Beja potvrdio da sledeće godine napada osmi Lombardijev trofej

Legendarni Tom Brejdi je osvojio šest titula sa Nju Ingland Petriotsima u devet učešća u Superboulu. U debitantskoj sezoni sa Tampa Bejom stigao do novog pehara Vinsa Lombardija. Mnogi bi pomislili sjajan način da se završi karijera u 44 godini. Možda mnogi, ali ne i on.

Veliki as, najveći u istoriji NFL-a, ali i šire, rekao je da će i sledeće sezone da predvodi Bakanirse.

Izabrane vesti

"Ponosan sam na sve ove momke, način kako smo igrali tokom cele sezone. Imali smo grub novembar, ali je Brus Erijans imao poverenje u nas. Tim je rastao, imao samopouzdanje. Došli smo zajedno do prave forme kada je bilo najbitnije. Znali smo da će ovo da se dogodi. Odigrali smo najbolji meč sezone“, rekao je Brejdi posle dizanja sedmog trofeja Vinsa Lombardija, najvrednijeg u američkom sportu.

Naravno, nije hteo da poredi šest titula sa Nju Inglandom i ovu prvu sa Tampom.

"Ne pravim nikakva poređenja. Ovo što sam doživeo je neverovatno. Ovaj tim je svetskim šampion zauvek. Ne možete nas to oduzeti“.

Ako je i bilo dileme da li će Brejdi još da igra, to je otklonjeno:

"Vraćam se, naravno, to već znate“, zaključio je čudesni kvoterbek Tampa Beja.

Nema kraja, podigao je lestvicu toliko da ga u skorije vreme niko neće stići. Stigao je do pete nagrade za MVP Superboula. Njegov tim je razbio dosadašnjeg vladara NFL-a Kanzas Siti Čifse sa 31:9 u 55. Superboulu na stadionu Rejmond Džejms.

Čestitka je stigla i od Nju Inglanda, franšize koju je proslavio u prethodne dve decenije. Petriotsi su prošle godine krenuli od nule, bez pomoći velikog asa koji je za mnoge iznenađujuće napustio Boston i preselio se u toplu Floridu.

Brejdi je prošlog aprila potpisao dvogodišnji ugovor sa Bakanirsima vredan 59.000.000 dolara. Makar još sezonu uživaćemo u igrama velikog asa. Nije to bilo tako bajkovito tokom sezone. Gubila je Tampa od Nju Orleansa na svom terenu sa 38:3, ali kada je bilo najvažnije, u plej-ofu, tri pobede na gostovanju i šlag na tortu – demoliranje Kanzasa u 55. Superboulu na stadionu Rejmond Džejms.



tagovi

američki fudbalNFLNFL ligaTampa Bej BakanirsKanzas Siti ČifsTom Brejdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara